Tisztelt Érdeklődő!

Önnek biztosan van valamilyen hajjal – hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, száraz haj, töredezett haj, zsíros haj, fénytelen haj – vagy fejbőrrel – fejbőr viszketés, fejbőr zsírosodás, fejbőr pattanásosodás – kapcsolatos problémája. Ennek megoldására keres valami egyszerű, könnyű megoldást.

Szeretném elmondani, hogy a fentebb felsorolt problémák – szinte kivétel nélkül – „csak” tünetek, a szervezetben máshol megbújó betegségek jelzései. Nem önáló betegségek révén, nem önálóan – csak ezeket – kell kezelni. Az egész szervezetét, életmódját, táplálkozási szokásait górcső alá kell venni. Szervezetében gyógyulást, fejbőrén, haján panaszmentességet csak ebben az esetben lehet elérni!

Ne higgyen a panaszait önálló betegségként kezelő reklámoknak. Az így felajánlott „segítség”, csodasamponok csak a tünetek megszüntetésére, a mögöttük lappangó betegségek elfedésére valók. Ezek használata törvényszerűen – az oki terápia elmaradása miatt – az Ön egészségének további romlását, panaszainak kiújulását okozza.

hajmosás samponnal

 

Nézzük meg miért van ez így

A méhen belül zajló embriogenezis során a – kezdetben szomszédos – sejtekből különböző szervek sejtjei lesznek. A genetikai állomány, a lehetséges fejlődési útvonalak „térképe” minden sejtben ugyanaz. Az egyes sejtek mégsem mindig ugyanazon az útvonalon haladnak végig, nem ugyanabba az „uticélba” jutnak, nem ugyanannak a szervnek, szövetnek lesznek a sejtjei.

 

Mi a „GPS”-ük?

A biofotonok.

 

Mik ezek?

biofoton szemléltetésElektromos impulzusok, energia csomagok, melyeket a sejtek termelnek működésük közben, a környezetükbe sugároznak illetve onnan felvesznek, és hozzáigazítják a saját fejlődésüket. Ezen képességük egész életük során megmarad. Ez a képesség nemcsak az emberi sejtekre jellemző, hanem az állati és növényiekre is.

A sejtek eme „beszélgetéséből” épül fel az a 600.000 csakra vonal, mely behálózza egész szervezetünket. Ezek azok az informatikai pályák melyeken keresztül befolyásolják egymás működését a testünk belsejében, és felszínén lévő sejtek. Ha valamelyik működése zavart szenved az megzavarja az „ősi”, méhen belüli szomszédjának a működését is. Például, ha a gyomor egyik sejtje, sejtcsoportja megbetegszik az maga után vonja a hajas fejbőr megfelelő sejtjének, sejtcsoportjának a megbetegedését. Ezt kell észrevenni és megfelelő kezeléseket indítani mindkét (!) helyen. Az eredmény nem marad el.

 

Ezért nincsennek csodasamponok!

Nincsen sampon zsíros hajra, száraz hajra, töredezett hajra, korpásodás ellenei, fejbőr viszketés elleni, hajhullás elleni, kopaszodás elleni... Nem is lehetnek!

Hiszen nem hogy nem elég a magában végzett helyi kezelés, de sokszor káros is!

Káros, mert tönkre teszi a fejbőr sejtjeinek a működését, a kiváltó okot pedig nem kezeli.

Ugyanilyen károsak a fejbőrre lokalizált egyéb, akár szakorvosi kezelési módszerek is!

 

Nézzük meg a bőr saját védekező képességét

A bőrünkben lévő verejték- és faggyúmirigyek által termelt váladékot egy TENZID nevű dipól molekula össze tudja kapcsolni. Így – az egész bőrfelszínre, az összes hajszálra és szőrszálra kiterjedő – egységes védőréteg alakul ki. Kialakulásához minimum 48 óra szükséges. Ez a fejbőr életciklusának az ideje.

Ebben a védőrétegben – a bélnyálkahártyához hasonlóan – baktériumok milliárdjai élnek. Egészséges bőr esetében a kórokozók vannak a kisebb számban.

Az általam ajánlott természetes alapú tisztálkodó szerek – sampon, szappan, tusfürdő – használata esetén ez a védőréteg nem sérül. A hatóanyag molekulák lebegnek a védőréteg felett, azzal nem lépnek kémiai reakcióba. A tisztítómechanizmus elektrosztatikusan zajlik. A „piszok szemcséket” – mint mágnes a vasat – veszi fel és zárja magába a bio hatóanyag. Majd vízoldékony formát vesz fel, így könnyen leöblíthetőek.

A védőréteg épsége megmarad! A benne lévő „hasznos” baktériumok életben maradnak!

A kereskedelmi forgalomban kapható samponok hatásmechanizmusa teljesen eltérő. Ezen kémiai molekulák vegyi reakcióba lépnek a védőréteg biomolekuláival! Ennek eredménye a Ph változása, a védőréteg kicsapódása, a benne lévő védő baktériumflórának az elpusztulása!

Végeredményét tekinte ez hasonló folyamat, mint egy antibiotikumos kúra, vagy a táplálékláncunkba nem illő ételek fogyasztása miatt kialakuló intolerancia, vagy a sok „E” betüs élelmiszer adalékanyagnak a tápcsatornánkba jutása. Mindezek tönkreteszik a nyálkahártyák működését. Romlik az emésztés (puffadás stb.). Nem termelődik megfelelő védőréteg. Nem lesz helye a nyálkahártya, sőt az egész szervezetünk normális működéséhez nélkülözhetetlen baktériumflórának. Arról nem is beszélve, hogy jelentősen megnő az immunrendszer itteni képviseleteinek a munkája csökkentve ezzel a többi szervekbeni működését! Testidegen, a szervezetünkre veszélyes, mérgező anyagok szívódnak fel! Ezek – az immunrendszer lekötöttsége miatt – testünkben „szabadon garázdálkodhatnak”!

/Ezzel kapcsoladban lásd még a youtube csatornán lévő előadásaimat is.

YouTube:
https://youtu.be/xYUzqOmBSz8
https://youtu.be/H6129Z8tOWs
https://youtu.be/D5ujlbRDtXA
https://youtu.be/6iGLAPbg5Sk
https://youtu.be/y5C94CAUfrQ
https://youtu.be/haUmgGt4KTA
https://youtu.be/nuMxe6Ekz3Q
http://bonumtv.hu/az-egeszseges-haj-titka-dr-pekar-szilagyi-csaba/   /

A nem megfelelő samponoknál a bőrünk, az utóbbi esetekben pedig a tápcsatorna működése szenved komoly zavarokat. Mindkét esetben a külvilág felé leszünk védtelenek. Mind a bőrben, mind a tápcsatorna nyálkahártyájában beindulnak védekező mechanizmusok. Sokszor pont ezeket vesszük először észre. Például bőrpír, hasmenés. E tüneteket magukban kezelni káros, nagy hiba. A szervezet védekezését iktatjuk ki. Természetesen ezekkel is foglalkozni kell, de ennél fontosabb a kiváltó okokat megszüntetni. Például a nem megfelelő hatásmechanizmusú sampon használatát azonnal abba kell hagyni, vagy a bélnyálkahártya működését segíteni kell probiotikumok használatával.

 

 

Tisztelt Panaszos!

Remélem a fenntiekből egyértelműen látszik, hogy a haj- és fejbőrproblémák megoldása nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt a médiában, samponárus honlapokon Ön elé tálalják.

Tisztelettel várom jelentkezését.

dr. Pekár-Szilágyi Csaba hajgyógyász orvos
 Honlap: www.hajkerteszet.hu
Telefon: +36 20 665 3378

 

kérjen időpontot