mikrokameraA készülék egy számítógéppel összekötött nagyérzékenységű kamera, cserélhető fejekkel.

1x nagyitas Belső fényforrást nem tartalmaz. Külső megvilágítás mellett 1x-s nagyítású felvétellel lehet rögzíteni a szabad szemmel is látható hajhullás miatti foltos vagy diffúz hajritkulás és kopaszodás nagyságát, elhelyezkedését a hajasfejbőrön; az esetlegesen meglévő férfias típusú kopaszodás stádiumát; a pattanások, nagyobb méretű korpásodásból származó hámdarabkák és egyéb váladékok pontos elhelyezkedését, méretét, szinezetét.

1x nagyitas


20x nagyitas Fehér fényű fényforrást tartalmaz, mellyel a bőrfelszín szerkezete vizsgálható 20x-s nagyítással. Jól megfigyelhető vele a hajritkulás mértéke, a bőr felszínén lévő vagy a bőr hámrétegébe fúródott idegen test, élősködő, pattanások jellemzői.

20x nagyitas


50x nagyitas Wood fényű fényforrást tartalmaz, mellyel már a bőr festékanyagtartalma is vizsgálható 20x-s nagyításnál. Tehát remekül használható festékes és festékhiányos területek például anyajegyek, daganatok vizsgálatára.

50x nagyitas


50x nagyitas Fehér fényű fényforrást tartalmaz, mellyel a faggyúmirigyek és hajtüszôk sűrűségét és eloszlását lehet megitélni 50x-s nagyítás mellett. Ez alapján pontosabban lehet megitélni a hajritkulás, fejbőrzsírosodás, fejbőrszárazság, korpásodás mértékét és kiterjedését. Nagyon jól vizsgálható a fejbőrtetvesség megléte, elhelyezkedése.

50x nagyitas


50x nagyitas Wood, fluorescens fényű fényforrást tartalmaz, mely megmutatja a faggyúmirigyek oxidáltsági fokát, ezzel a fejbőrzsírosodás mértékét. Jól vizsgálható vele a psoriasis és egyéb másodlagos bőrbetegség, bőrfertőzés 50x-s nagyítással.

50x nagyitas


200x nagyitas Fehér fényű fényforrást tartalmaz.
Ezt használom a leggyakrabban.

200x-s nagyítás mellett kitűnően vizsgálható:

  • a bőrfelszín állapota, zsírral való fedettsége fejbőr zsírosodás, szárazsága, fejbőr szárazság, gombás és bakteriális fertőzöttsége, száraz korpa, zsíros korpa,
  • a hámréteg vastagságának, az alatta elhelyezkedő erek állapotának a megítélése, különböző rendszerbetegségek, gyulladásos állapotok megléte,
  • a hajszálak elhelyezkedése, hajritkulás, különböző típusú kopaszodások, esetlegesen
  • közöttük lévő idegentest, élősködő milyensége,
  • a fejbőrben lévő hajgyökér állapota, táplálkozási zavarok, hormonális problémák, fertőzések megléte.

400x nagyitas Fehér fényű fényforrást tartalmaz. Ez már 400-s nagyítást ad. Kitűnőn vizsgálható vele a hajszál külső felszínének és belsô szerkezetének állapota, mindennemű megbetegedése. A hajtüszőt alkotó képletek állapota.

400x nagyitas


anyagcserefolyamat mérő Polarizált fényével átvilágítom a hajgyökeret. Egy színskála kirajzolja az anyagcsere-folyamatok intenzitását, térbeli elhelyezkedését. Az élő és élettelen területek pontos elkülönítésére csak ez alkalmas!

anyagcsere mérésére


hidratáltság méréséhez A bőr víztartalmának a mérésére fejlesztették ki. Pontosan megitélhető vele a bőr szárazsága. Leggyakrabban egyes hormonális betegségekben kórjelző.

hidratáltság mérő


rugalmasság mérő A bőr rugalmasságának a mérésére alkalmas. Egyes kötőszöveti betegségekben jellemző elváltozások mérhetőek.

bőr rugalmasságának méréséhez


ráncmérő A bőrfelszínen lévő ráncok mélységének mérésére. Egyes haematológiai betegségekben jellemző elváltozások mérhetőek.

ráncok mélységének mérése


fejbőr zsírosodás mérő A faggyúmirigyek működésének, mennyiségének, eloszlásának vizsgálata. Ebből következően megitélhető a fejbőrfelszín zsírral való fedettsége (fejbőr zsírosodás).

fejbőr zsírosodásának mérése


fényérzékenység mérő A bőr fényérzékenységi típusának a megállapítására.

fényérzékenység mérése


hajszálsűrűség mérő A hajszálak sűrűségének (a hajritkulás, kopaszság fokának) a pontos megmérésére alkalmas.

kopaszodás mérő


hajszálvastagság mérő Egy hajszál vastagságának a megmérésére. Ebből vissza lehet következtetni a fejbőr korábbi időszakokbeli álltalános állapotára! Mintegy kronológiai térkép úgy működik a hozzáértő szakember számára!

hajszálak vastagságának mérése


hajgomba Gombatelepek kimutatása és vizsgálata. Hajritkulás okának kiderítése.

hajgomba-2

hajritkulás vizsgálatához

 

kérjen időpontot