A korpásodás sohasem egészséges folyamat!

Normál körülmények, egészséges fejbőr esetén.

Bőrünk, így a fejbőr is, folyamatosan megújul: az elhalt hámsejtek a bőrfelszínre kerülnek, ott elszáradnak és lehullanak. Egy egészséges embernél ezt észre sem lehet venni.

Amikor viszont a test valamilyen betegséggel, fertőzéssel, vagy más nehézséggel kerül szembe, megváltozhatnak a bőrben lezajló folyamatok is.

Tehát a fejbőr korpásodás egy fennálló testi probléma indikátora

1. Fejbőrhámlás.
A kicsi, vékony, fehér szinű hámdarabkák leválása NEM feltétlenül fertőzéses eredetű folyamat következménye. /A legtöbbször psoriasisos folyamat./

2. Száraz korpa
Itt a nagyobb, vaskosabb, szürke színű hámdarabkák leválása gomba okozta fertőzéses folyamat eredménye. A gomba a szőrtüszők közötti hámrétegben telepszik meg és a felette lévő sejtrétegek lemezeit egydarabban dobja le.

3. Zsíros korpa
Nem hámlemezek hullanak ki a fejbőrből, hanem a bakteriális fertőzés miatt, – mely a faggyúmirigyeket és a hajtüszőket érinti – maga a hajszál. A panasz fejbőr viszketés és a hajszálak kihullása. A viszketés miatt, ha megvakarjuk a fejünket, sárga szinű ZSÍROS csomók maradnak a körmünk alatt. Ez tele van baktériumokkal! A fertőzés a hajszál kihullása után is megmarad. Ekkor már csak a faggyúmirigyet érinti a folyamat. Ezt nevezzük pattanásnak. Az ilyen fejbőrt pedig pattanásos fejbőrnek.

fejbőr korpásodása

Azonban nem kell együtt élni a korpásodással

korpaGyakori eset, csak hogy egyet kiemeljünk, amikor a korpásodást a fejbőrben lévő faggyúmirigyek túlzott váladékképzése okozza. A mikrokamerás felvételen jól látható, ahogy ez a váladék megtapad a hajszálakon és azok tövében. Psoriasis által kisérve.

Ez sajnos tovább ronthatja a meglévő problémát, ugyanis elfedve a bőrfelszínt, anyagcserefolyamat problémákat okozhat, a hámsejtek további elhalását, és viszketést is. 

A probléma jobb megértésehez vegyük sorra az alábbi mikrokamerával készített felvételeket.

korpás fejbőr Elsőként egy nagy, zsíros korpadarabot láthatunk közvetlenül a hajtűsző bejáratánál, amely elzárja azt.

zsíros korpa a fejbőrön Emiatt a termelődő faggyú a tüszőben reked...

korpa okozta hajhullás körbeveszi, majd pedig a felhalmozódott zsír elpusztítja a hajgyökeret.

korpa miatt a hajszál kihullik A kezelés hatására az ilyen hajgyökér – a zsíros tokkal együtt – távozik a hajtüszőből.

újra kinő a haj Az üresen maradt hajtüszőben és a környezetében immár ismét megindulhat a hajnövekedés. És meg is indul: a hajtüszőben új hajszál látható.

új hajszálak növekedése Sok apró, a fejbőrből néhány napja kibújt hajszál.

a haj újra besűrűsödik Több új hajszál is növekedik a régebbiek között.

polarizációs mikroszkóppal készített felvétel Az új hajszálak – fejbőrön belüli – robbanásszerű növekedése jól látható a polarizációs mikroszkóppal készített felvételeken.

polarizációs mikroszkóppal készített felvétel

hajhullás

Sokan nem is gondolják, hogy a korpásodás egyáltalán nem olyasvalami, amivel együtt kell élni, mégkevesebben sejtik, hogy ha nem kezelik, akár a teljes hajkoronájukat is elveszíthetik. Szépen lassan, fokozatosan. Sőt belső daganatkezdemény lehet mögötte!

Ne adjon esély arra, hogy elveszítse a haját, s magát!

Kezeltesse a fejbőr korpásodást

Igaz ugyan, hogy a modern haj- és fejbőr speciális ellátásom nem egyezik az általános nyugati orvoslás "szabályrendszerével", de azért meggyógyítja Önt.

Jöjjön el hozzám vizsgálatra, és szüntessük meg a korpásodás okát, még mielőtt nagyobb baj lesz.

Az ország több településén vizsgálok, jöjjön, jelentkezzen be hozzám.

kérjen időpontot