Ez a hajhullás elleni kezeléséről szóló ismeretterjesztő film 2013 március 27-én volt látható a Duna Televízió Család-barát magazin című műsorában.


 

Hajhullásról akkor beszélünk, amikor a hajszálak kihullása érzékelhetően túlzott mértékű, ám az újrakinövés nem történik ugyanolyan ütemben.

halhullás-hajritkulásVannak olyan időszakok az életünkben, amikor zuhanyozás vagy fésülködés közben úgy találjuk, hogy hullik a hajunk. Ennek természetes oka is lehet. Néha azt vehetjük észre, hogy a szokásoshoz képest több hajszálunkat veszítjük el, hogy a kádban vagy a kefén a megszokottnál több hajszál marad. Ilyenkor kissé megijedvén arra gyanakszunk, hogy minket is utolért a hajhullás.

Aztán amikor az ilyen időszakok elmúlnak – ami általában csak mindössze néhány alkalommal fordul elő életünk során – megnyugszunk, a kezdeti ijedtség elmúlik, és néhány nap vagy hét múlva már nem is foglalkozunk ezzel.

Más a helyzet akkor, ha a hajhullás nem szűnik meg

A hajkorona elvesztése sokunk számára rettegett gondolat lehet. A férfiak viszonylag könnyebben bírkóznak meg egy ilyen változással, de ha a hajhullást elszenvedő alany hölgy, a problémát még lelki megpróbáltatás is követheti.

Ne üljünk hát ölbe tett kézzel reménykedve.

A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha haladéktalanul hajgyógyászhoz fordulunk.

 

 

Mit tehet egy hajgyógyász orvos a hajhullás ellen?

hajritkulás gyermek esetébenA legutóbbi kutatások és fejlesztések eredményeképpen lehetségessé vált, hogy a haj- és fejbőr problémák ellátása minőségi átalakuláson menjen keresztül. A mai modern műszerek és vizsgálati módok már lehetővé teszik, hogy a probléma pontos okának megállapítása gyorsan és fájdalommentesen történhessen – erről részletesen a Mikrokamerás fejbőrvizsgálat bemutatásánál olvashat.

A vizsgálati módszer és a problémák megoldása ősi tapasztalatokon alapszik, de a legmodernebb eszközöket veszi igénybe. Az általános orvosi szemlélettel nem egyezik, sőt azzal sokszor konfliktus helyzetbe is kerül. Megismeréséhez és elsajátításához külföldi tanulmányokra, szakkönyvek, videók tanulmányozására volt szükség, s emiatt nem nagyon találni más ilyen specialistát sem hazánkban, sem külföldön.

Ellentétben a kereskedelemben agyonreklámozott csodasamponokkal, a hátsó szobákban végzett vajákossággal, ez a módszer tévedhetetlen és precíz. Pontosan megállapítható vele a hajhullás oka, és így a hajhullás ellen valódi eredménnyel járó kezelést lehet alkalmazni.

Sajnos a hajhullás problémája mindazokat érintheti, akik pénzzel dolgoznak, tömegközlekedéssel utaznak vagy fodrászhoz járnak... tehát akik gyakran kerülnek kapcsolatba embertásaikkal, és nincs alkalmuk rendszeresen kezet mosni. Fertőzést így viszonylag könnyű beszerezni.

A hajhullás elleni védekezés egyik hatásos módja lehet az, ha megköveteljük fodrászunktól az eszközei fertőtlenítését.

(Fizikai tisztítást, utánna neomagnolos áztatást, majd UV lámpás fertőtlenítést.)

A hajhullás folyamata megállítható és visszafordítható

Foltos hajritkulásHa hirtelen és látványosan hullani kezdett a haja, ha úgy érzi, hogy a hajhullás mértéke túlzott, jöjjön el egy haj- és fejbőr speciális vizsgálatomra.

Önnek nem kell beletörődnie a hajhullásba, nem kell együtt élnie vele, nem kell elfogadnia azt, hogy a haja többé talán már soha nem lesz olyan, mint régen.

Több száz elégedett panaszossal a hátam mögött bátran vállalom az Ön problémájának megoldását is!

 

Jöjjön, jelentkezzen be vizsgálatra:

 

kérjen időpontot