Nyílt levél az átlag fejbőr-, haj panaszoshoz.
 
Kedves Látogató!
 
Hullik a hajad vagy töredezik, vékonyodik? Csökken a mennyisége, esetleg már kopaszodol is? Esetleg őszülsz?
A fejbőröd zsírosodik, viszket, sebes, száraz vagy korpás?
A fodrászod megpróbál segíteni, de a kedvező hatások elmaradnak, vagy csak időlegesek?
Esetleg ezzel egyidőben „átlagos” fogászati, szájüregi vagy izületi panaszaid, tüneteid vannak?
Ezekkel együtt, vagy ezek nélkül emésztőrendszeri problémákkal küzdesz?
Ha igen, akkor jó lenne látnod, hogy ezek mind-mind összefüggenek, de nem úgy ahogyan eddig hallhattad.
Biztosan próbálkoztál már a panaszaid csökkentésére, megszüntetésére a reklámokban, állami egészségügyi intézményekben javasolt terápiákkal. Ha a sikerek elmaradtak, vagy csak időlegesek voltak, akkor ideje lenne átgondolnod, hogy miért történt, történik mindez?
Talán nem tartottad be az utasításokat? Nem használtad az elrendelt termékeket?
Vagy mindent úgy csináltál, ahogy javasoltak, de a panaszoknak csak egyrésze szűnt meg, és a többi pedig nem. Esetleg mindegyik még fokozódott is?
Elárulom neked, hogy ez esetben nem Te vagy a „bűnös”, hanem az a szemlélet, amivel a kezelésedet összeállították Neked.
Miért? Többek között azért, mert nem veszi figyelembe azt, hogy Te egy lélekkel rendelkező élőlény vagy.
Tested anyagai a földi világból valók, melyekből az élő szervezeted összerakásának mintái a sejtjeid DNS-eiben tárolódnak. Ez az információ öröklődik sejtjeid osztódásakor. Az, hogy ebből pillanatról pillanatra mi valósul meg, tehát, hogy milyen, a sejtjeidet felépítő fehérje, vagy milyen, a sejtjeid működését végző enzim készül, azt a sejtjeidre ható környezet határozza meg. Konkrétan az, hogy milyen pillanatnyi hatások érik a sejtjeidet kívülről. Ugyanis ezen hatások befolyásolják a sejtjeidben lévő DNS-t körülvevő elektromágneses felhő megoszlását, ez pedig a DNS kettősspirál szétnyílását, a szabaddá váló információ kiíródását sejtalkotórésszé, illetve működési egységgé.
Na, most ez a hatás jöhet a szomszédos sejtjeidből is, de jöhet messzebbről is, az agyad központi területéből, a Hipotalamuszodból.
A Hipotalamuszban van a hormonális rendszered, és a belső szerveid működését szabályozó – vegetatív – idegrendszered központja. A Hipotalamuszod a hormonális rendszereden és a vegetatív idegrendszereden keresztül szabályozza a sejtjeidben lévő DNS-t körülvevő elektromágneses felhő alakját, ezzel a DNS-edben lévő információk szerint készülő sejtjeid felépítését és működését a fentebb leírt módon.
Tehát a Hipotalamuszod építi fel azt a testet, amit látsz a tükörben, ha magadat vizsgálod. Ez eddig ok?
A Hipotalamuszod nem önállóan dolgozik. A munkájához az információkat egyrészt közvetlenül a hormonális rendszereden keresztül visszafelé is kapja. Másrészt a közvetlen főnöke a Talamuszod is irányítja. Ez a szerv is az agyad központi területén van a Hipotalamuszod felett.
A Talamuszod a tested fő irányítója. Információk jönnek az érzékszerveidből – szem, orr, nyelv, szájüreg, fül, bőr -, és a belső szerveidből a X. agyidegeden keresztül. A Talamuszod közvetlen kapcsolatban van az érzelmi központoddal is, mely egy, a Talamuszodhoz közeli agyiterületedben van. A bejövő információknak érzelmi színezetet ad, és úgy adja tovább őket a nagyagykérged megfelelő területeinek további feldolgozásra.
A Talamuszod a nagyagykérgedből nemcsak a feldolgozott érzéki információidat kapja vissza, hanem a mozgásod vezérléséhez szükséges utasításokat is kap.
Így a Talamuszod a Hipotalamuszod vezérlésén keresztül egyrészt a belső szerveidet működteti, irányítja a folyamatos átépülésüket, másrészt pedig hatással van a vázizmaid működésére is. Ezzel a térben való helyzetedet, mozgásodat is vezérli.
Tehát, a Talamuszod a testeden belüli, és a testeden kívüli információk alapján vezérli mind a komplex tested, mind az egyes sejtjeid egyidejű működését, átépítődését. Ez érthető?
A Talamuszodat nemcsak ezeken az útvonalakon keresztül érik olyan hatások, amik befolyásolják az irányító működését, hanem az úgynevezett hatodik érzékszerveden át is. Mi is ez az érzékszerved?
A saját tapasztalataim, vizsgálataim, valamint egyéb tudományos mérések alapján mondhatom a következőket:
A Talamuszod a koponyád rezgési központjában van. Pont, mint egy antennafej a parabolatányérban. Ha bármilyen rezgés éri a koponyádat az „megrezegteti” a Talamuszodat, ezzel befolyásolja annak a működését.
Honnan éri folyamatosan rezgés a koponyádat? A hajasfejbőr felől, az irharéteg vízteréből.
Ez honnan veszi át a rezgéseket? A hajszálak vízoszlopaitól. Biztosan láttál már grafit ceruzát. Képzeld el, hogy a hajszálaid szerkezete is hasonló, csak nem grafit, hanem vízoszlop van a közepükben.
A környezeti rezgéshullámok információját a hajszálaidban lévő vízoszlop veszi át, továbbítja a bőröd irharétegének a vízterébe, mely a rezgést a koponyacsontjaidon keresztül a Talamuszodnak adja át. Így kap infót a Talamuszod – a lelked - a „láthatatlan világból”.
A sejtjeidet is a hajszálakhoz hasonló szerkezetek kötik össze. Így tudnak a sejtjeid egymással közvetlenül is „beszélgetni”.
Remélem érthető, amit eddig leírtam.
A fentiekből látható, hogy a hajtömeged meglétének, minőségi és mennyiségi tulajdonságainak jelentős szerepe van az egész-s-éged fenntartásában.
Spirituálisan:
A lelked - az Ég által irányítva - a Talamuszodon, Hipotalamuszodon keresztül vezérli valamennyi sejted életműködését.
A sejtjeid építőanyagát a Föld adja.
A Föld által szolgáltatott elemek élő szervezetté való összerakásához szükséges energiát pedig az Ég – a Nap – adja a fotoszintézissel kezdődő, tápláléklánccal, emésztéssel folytatódó, a sejtjeid energetikai központjaiban, a mitokondriumaiban végződő energetikai láncolaton keresztül.
Az összerakáshoz szükséges „sablont”, a DNS-t pedig öröklöd a szüleid ivarsejtjei által.
A hajas fejbőröd nemcsak információt közvetít a külvilág és a Talamuszod között, hanem a Talamuszod által hormonálisan vezérelve elsőként vesz részt a sejtjeid normális működésének a fenntartásában.
Konkrétan, a problémás területekre vizet és ásványianyagokat küld önmagából az érrendszereden keresztűl. Ez folyamatosan történik, általában rövid időszakokban. A fejbőröd – és az egész bőröd – meghatározott területei, meghatározott belső szervekkel vannak ilyen kapcsolatban. Ha ez a folyamat elhúzódik, akkor megnő a folyadék mennyisége a problémás sejtek körül, és a gyulladásra jellemző tüneteket, panaszokat – duzzadt, meleg, fájdalmas, piros, nem működik – tapasztalhatod.
Ezzel egyidőben a problémás területeid folyamatos méregtelenítése is zajlik. Szintén az érpályáidon keresztül, csak éppen fordított irányban.
A bőröd tehát létfontosságú anyagokat veszít, és mérgező anyagokat halmoz fel a belső szerveid gyógyítása során. Ez az „önzetlen magatartása” sajnos akadályozza a saját sejtjeinek a működését.
Ezek következtében először átmenetileg vagy tartósan értágulatok jönnek létre – fokozott igény van a szállításra - a bőrödben. Ezeket allergiának vagy ekcémának, ha elmeszesednek akkor rozáceának hívjuk.
A faggyúmirigyek túlműködnek és zsírosabb lesz a bőröd. Nagyobb igény van ugye a zsírban oldódó anyagok méregtelenítésére. Ez extrém fokban a zsíros bőrgyulladás.
Túlműködhetnek a fejbőrödön a verejtékmirigyeid is. Ez a fokozott izzadékonyság szintén a fokozott méregtelenítés miatt van. Itt a vízben oldódó méreganyagok ürülnek.
A hámsejtjeid túlműködése a psoriasisos reakciót hozzák létre.
Extrém esetben pedig, - amikor a sejtosztódás ellenőrzés nélkül marad – daganatok jönnek létre a hámban is.
A fenti reakciók a leírás sorrendjében egy súlyossági fokozatot is jelentenek.
A fejbőrödön lévő elváltozás súlyossága arányos a belső szerveid megbetegedésének a súlyosságával.
A fejbőrödön való megjelenésük helye pedig abszolút szervspecifikus, ugyanaz a szerved mindig ugyanazt a fejbőrterületedet betegíti meg.
A hajszálaid, szemöldököd, bajuszod, szakállad szintén az irha vízteréből táplálkoznak. Ezért, ha itt a fentebb leírt elváltozások történnek, akkor ezek is tápanyag nélkül és mérgezett állapotban maradnak.
Mit tapasztalsz ilyenkor náluk?
Lassabb növekedést, vékonyabb megjelenést, töredezettséget, kócolódik és a színe fakul, vagy már nincs is, vagyis őszül.
Ezen elváltozások mind a fejbőröd irha rétegének a másodlagos megbetegedésére hívják fel a figyelmet.
A fenti esetekben a hámon nem tud megfelelő védőréteg, és benne normál baktériumflóra kialakulni. Ekkor jönnek a fertőző betegségek.
Konkrétan:
- Bakteriális fertőzés a fokozott faggyúban. Ez a pattanás, illetve szétterjedve a fejbőrön a zsíros korpa. Ilyenkor a hajtüsző kijárata lezáródik. A faggyúnak a hajtüszőben való feltorlódása a hajgyökér pusztulását okozza. „Gyökerestől hullik a hajam.” - szokták mondani.
- A gombák a hámrétegben szaporodnak el, a száraz korpa megbetegedést okozva.
A méreganyagoknak a bőrödben való lerakódása jellemző lehet nagyobb májbetegségnél is. Ezeket ugye májfoltoknak hívjuk.
Az elején említettem, hogy a tested anyaga földi eredetű. Mi a helyzet a táplálékláncukban nem szereplő, esetleg mesterséges élelmiszeripari adalékanyagokkal?
Ezek is nagyszámban halmozódnak fel a bőrödben. A napsugarak hatására lebomlanak, helyi gyulladást okozva. Ezt, hogy hívjuk? „Napallergia”.
A bőrödön kívül a szájnyálkahártyád, a fogínyed, a fogaid, a csontjaid, az ízületeid is részt vesznek a belső szerveid gyógyításában, méregtelenítésében. E szerveidnél szintén gyulladás, fogkő, fogpusztulás, csontritkulás, izületi gyulladások alakulhatnak ki másodlagosan.
Gyorsan mindig a bőröd és a szájnyálkahártyád segít. A többiek lassabban.
Ennyi jutott most hirtelenjében az eszembe. Remélem érthető volt. Gondolom nem e gondolatmenethez vagy szokva.
A névjegykártyám hátoldalán a szabályozási rendszer rajzát láthatod.
Amennyiben megértetted a mondandómat és nemcsak egy kozmetikai kezelést szeretnél, ami ugye lehet, hogy külsőleg elfedi a problémát, de meg nem gyógyíthatja, sőt a belső góccal együtt az onkológiai osztály felé sodorja az egészségedet -, akkor szeretettel várlak és egész – s – égessé teszlek, ha megengeded nekem.
 
Tanítói üdvözlettel: Dr. Pekár-Szilágyi Csaba / Dr. Hajkertész
2018. július 7.